Politika zaštite osobnih podataka

Politika zaštite osobnih podataka

POLITIKA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

WENS TRAVEL d.o.o., turistička agencija, Jablanička 17, 10 000 Zagreb, kao voditelj obrade Vaših podataka, poštuje Vašu privatnost te se obvezuje na zaštitu Vaših osobnih podatak u skladu sa odredbama Uredbe EU 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016.

Obrada podataka podrazumijeva svako postupanje s osobnim podacima klijenata od trenutka primitka. Podatke potrebne za isporuku i realizaciju naručene usluge kupac daje dragovoljno.
Od kupca se traže samo nužni podaci za izradu rezervacije i izvršenje usluga.

NAČELA OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Zakonita, poštena i transparenta obrada
Podaci se obrađuju u skladu sa zakonima, uvažavajući specifičnost svakog odnosa, informirajući  klijenta o obradi podataka.

Obrada u skladu sa svrhom prikupljanja
Podaci se prikupljaju samo u skladu sa svrhom za koje su ti podaci prikupljeni.

Ograničenje količine podataka
Prikupljamo i obrađujemo samo one podatke koji su nužni za  izvršenje usluga.

Točnost podataka
Klijent u svakom trenutku ima pravo uvida u podatke i ispravke svojih podataka.

Ograničavanje vremena obrade i čuvanja podataka
Podaci se čuvaju samo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjenje svrhe za koje su podaci prikupljeni, a duže samo ako je dopušteno Općom uredbom o zaštiti podataka, Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Sigurnost osobnih podataka
Pridajemo najveću moguću pažnju sigurnosti osobnih podataka.

Osobne podatke koje WENS TRAVEL d.o.o. prikuplja pri izvršenju usluga i temeljem zakona koji uređuju turističku djelatnost su sljedeći;

Ime i prezime
Adresa prebivališta
Datum rođenja
Broj, vrsta identifikacijskog dokumenta i mjesto izdavanja
Državljanstvo
Datum dolaska i odlaska
Spol
E-mail adresa
Broj telefona

WENS TRAVEL D.O.O. može skupljati podatke zbog izvršenja usluga ali i za druge svrhe radi kontakata: slanje ponuda, u svrhu direktnog marketinga, u svrhe unapređenja usluge Vama kao potrošaču

U slučajevima kada je WENS TRAVEL d.o.o. posrednik, a ne direktni izvršitelj usluge, i kad je za izvršenje usluge nužno proslijediti određene podatke putnika izvršitelju (npr. podaci potrebni za izradu police osiguranja kod osiguravajuće kuće, podaci potrebni za rezervaciju avio ili željezničke karte, rooming lista koja se dostavlja hotelima itd.) ugovorni partner/izvršitelj obvezuje se u skladu s europskom Općom uredbi o zaštiti podataka – GDPR, postupati sa podacima u okviru ugovornih i zakonskih obveza te se obvezuje podatke koristiti isključivo u svrhu za koju ima zakonski pravni temelj, odnosno suglasnost kupca za sklapanje Ugovora.

U slučaju ugovaranja specifičinih usluga, a u cilju što kvalitetnijeg izvršenja usluge, WENS TRAVEL d.o.o. može od klijenta tražiti i neke dodatne informacije i podatke, a za koje klijent daje svoju suglasnost (npr. OIB, broj osobne iskaznice ili putovnice uz datum isteka itd.), a koji trebaju biti proslijeđeni ugovornim partnerima radi ugovaranja i izvršenja usluge.

Pravo uvida u podatke klijenata / službene dokumente, sukladno zakonskim odredbama, imaju  nadležna tijela (nadležne inspekcije, policija, pravosudna tijela).

Glavni sustav putem kojih se prikupljaju i obrađuju podaci su putem elektroničke pošte te kontakt forma putem web stranice. Prilikom posjeta klijenta internetskim stranicama prikupljaju se „kolačići“ (engl. Cookies-http://allaboutcookies.org) koji omogućuju poboljšano iskustvo pretraživanja na osnovu lokacijskih, jezičnih i drugih postavki te preferencija klijenta. Blokiranjem „kolačića“ klijent i dalje može pretraživati stranicu, no postoji mogućnost da mu neke mogućnosti i sadržaji neće biti dostupni. Svaki klijent ima mogućnost u postavkama internetskog preglednika kojeg koristi izbrisati i/ili blokirati „kolačiće“.  Web stranica agencije WENS TRAVEL d.o.o. može sadržavati linkove i na stranice drugih pravnih osoba ili fizičkih osoba. Ti linkovi su samo za Vašu informaciju, a WENS TRAVEL d.o.o., ne snosi odgovornost za točnost informacija ili sadržaj tih stranica.

WENS TRAVEL d.o.o. koristi Google Analytics u svrhu prikupljanja statističkih podataka o posjetu, te na taj način ne prikuplja nikakve osobne podatke i podatke o identitetu posjetitelja stranice. Google Analytics prikazuje geografske i demografske informacije no ne prikazuje IP adresu niti bilo koji osobni podatak o posjetitelju.

Uzimajući u obzir legitimne interese klijenata te legitimne interese WENS TRAVEL d.o.o., kontakt podatke koje su klijenti dostavili koriste se u svrhu informiranja klijenata o rokovima plaćanja i dugovanjima za rezervacije, svim bitnim informacijama ili eventualnim izmjenama vezanim uz ponude i ugovore, završnim obavijestima uoči putovanja, popustima koje klijent može ostvariti, novim ponudama koje bi klijenta mogle zanimati na osnovu ranije iskazanog interesa.

Klijent zadržava pravo da u bilo kojem trenutku odluči da više ne želi primati obavijesti o novim ponudama i popustima. Isto tako, u bilo kojem trenutku, može obnoviti svoju privolu za korištenje podataka u marketinške svrhe.

Klijent ima pravo od WENS TRAVEL d.o.o. zatražiti informacije o tome koje njegove osobne podatke obrađujemo i pohranjujemo. Klijent ima pravo zatražiti ispravak u slučaju netočnih podataka ili brisanje određenih podataka za koje ne postoji zakonska osnova za čuvanje. O rješenju takvog zahtjeva, izvijestiti ćemo klijenta u zakonskom roku od najkasnije mjesec dana. Uzimajući u obzir složenost i broj zahtjeva, uz obrazloženje klijentu, taj se rok može produljiti za dodatna dva mjeseca.

WENS TRAVEL d.o.o. ne može udovoljiti zahtjevu klijenta za brisanjem podataka i/ili dokumenata nužnih za izvršenje Ugovornih usluga, kao ni podatka i/ili dokumenata koje agencija sukladno zakonskim odredbama mora čuvati do isteka zakonskih rokova obveze čuvanja (npr. ugovori, računi, ponude itd.)

Klijent svoja prava može ostvariti podnošenjem zahtjeva: elektroničkom poštom na info@wenstravel.hr ili pisanim zahtjevom na adresu sjedišta – WENS TRAVEL d.o.o., Jablanička 17, Zagreb.

Nadzorno tijelo na teritoriju Republike Hrvatske je Agencija za zaštitu osobnih podataka (Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb, Hrvatska; azop@azop.hr; +385 1 4609 080).

WENS TRAVEL d.o.o. koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcioniranje stranice. Daljnjim korištenjem naše web stranice slažete se s njihovom uporabom.